19 October 2017

Alhamdulillah

Haiiii

Sometime when we think we’re done with something, there will always a light at the end off the road waiting for us to catch it..

Alhamdulillah...Always believe and never give up...




03 January 2017

Happy New Year 2017

Assalamualaikum semua

Hahahahaha.... blog sendu ini

masih ada hati jugak tu nak menulis dalam ni...Walaupun dah bersawang dan berhabuk...

Rindu nk letak gambarx baru dalam ni..Tapi malas nk transfer gambar..

Sebab tu blog ni xberupdate langsung... MALAS

Sifat yg cube nk hilangkan untuk tahun 2017....

Azam tahun ni:

1. Nak Kawen
2. Nak Berjalan pegi London, Beijing and manax Pulau....
3. Nak kurus kan Badan yang makin naik balik lepas kursus hari tu..
4. Nak kurangkan main instagram..
5. Nak register kelas Mengaji
6. Nak register kelas Mua Thai....hahahahaaha

Sebenarnye nk cerita pasal #NewYearEve aku tahun ni...As usual for 3 years in a row...AJK all the way...

Tahun ni best giler...Yg plg utama xyah pegi jauhx nk buat persiapan tempat kt hotel istana tu...
Tahun ni buat kt mess jek... Lawa jek hasil usaha AJKs yang powerx tu...
Tahun ni open floor best sgt...penuh...Terpaksa AJKs menari kt belakang hahahahah...
Alasan jek tu sbb kami malas nk berhimpit kt belakang....
Tp hati happy sgt..Xtau pasai pa....aduhai....
Nak letak gambar, tp banyak gambar aku rasa personal sgt... takut viral ramai yg marah nant hehehe...
Nantlah klu aku rajin aku pilih gambarx yg kurang personal n sensitivity die k... #JanjiSeorangYangMalas

Hari pertama di tahun 2017, walau malam tu AJKx settle kul 3 kot...#GoodRemarksFromTheOldMan
Kul 4 bru terlelap, then kul 5.45 pagi dah bangun mandi untuk berlari 10Km
Terbaek nye confident register larian #KLInternationalNewYearRun2017.. 10KM lak tu..
So amik ko...Kepala weng, kaki lenguh sbb pakai dekat 5 jam high heel malam nye tu kan
nak abiskan 10 KM tu rasa macam nk ménages... hahahahah
Lari dari Padang Merdeka, keluar jumper Jalan Tun Razak, Jumper Prince Court,
Nasib aku sampai dengan selamatnya.....Fuhhhh lega bile Nampak sogo....
Tp overall enjoy gile masuk larian ni...Walaupun lambat giler sampai hahahahaha....
Pastu NZ all the ways hahahahahah

Now, third day in 2017, melangut depan PC stresss hahahaha
Dr td dok buat draf kontrak in English...stress xjmper the right word untuk deliver maksud die...
so here I am...mengarut....
Oklah, dah ada idea dah...

Kalau ku rajin, ku edit post  ni letak gambar yer...
Hopefully this is not the only post in 2017 hahahahah....
Nant sembang lg...Oklah Bye-bye.....

21 July 2016

Assalamualaikum...Happy New Year... Selamat Hari Raya....

Hai guyssssssssssssssssssssssssssssssssssss

Hahahahaha setahun menghilang kini tbx dating mood untuk menulis semula....

Macamx benda jadi dalam masa setahun....

Yg plg best adalah aku dah leh pakai size L n kadangx M pun blh hahahaha

Tercalon pegi Kursus Pemerintah 3 bulan....Start 15 Feb lapor teru Kene paksa turunkan BMI

Berat aku pegi sana 90kilo okkkkkkk hahahahhaha

Xsangka segemok itewwwww...Sangka sebenarnye...Tp still makan itu mengembirakan

Abis kursus 3 bulan, aku dapat berat 73 kilo ok hahahah.....hilang 17 kilo k

Syarat die say no to nasi, air manis, roti, mee n segala bentuk makanan yg mempunyai karbo

Minum pagi telur, lunch ayam/Ikan+sayur(apa sahaja lauk terhidang) n malam buahx

Paling penting air 3-4 Liter n lari base/gym harix...pagi or petang..Kalu rajin pagi dan petang..

Kalau puasa, pagi lari kt gym...Petang just jalanx pusing base jek

Itulah resepi kurusku...Say no to sebarang bentuk pill..

Awalx ada makan pil nama Xenical...Mahal gak sebijik dalam 3 rggt kot..

Pil tu nk buang minyak kot, sbb lepas buang air kecil/besar Nampak lah minyak kt tepix mangkuk tu

Tp lepas abis satu papan utk 2 minggu, rasa xder effect yg besar....so stop...

Just amalkan pemakanan sihat...Xclean sgt sbb makanan disediakan banyak minyak, so xleh memilih hahahaha

Cheat day kalau tbx timbang banyak giler turun...hahahaha

Nant aku tunjuk gambar k.....Malas nk transfer dari hp lagi...Hp memory banyak lg hahahaha

Aku abis kursus 20 Mei.. So skrg ni still maintain area 73-74 kilo

Lari still buatlah..Cume aku dah start makan nasi balik.... hahahahaha

Nak maintain tu yg paling susahkan....

Oklah dah kul 2...nant rajin aku tulis lagi k....

Bye semua....Selamat hari raya ...Maaf zahir dan batin andai ada tersalah kata.....


27 April 2015

Umrah Trip

Assalamualaikum semua.....

Lamanye aku xmengarangkan ...Bz, malas semua ada dalam hati ni...Hahahaha
Semangat untuk berblog ni just tggl sipix jek...
Bkn sebab blog ni xramai org follow, tp jiwa untuk mengarang dah hilang....
Xkisah pun xder org follow pun..Serious weiii..Biarlah xder org baca pun...
Ni just my blog yg akan jadi tempt aku baca one day kalau tbx aku jd pelupa di hari tua nant....
Insya Allah

Aku xbercadang nk buat full entry untuk Umrah trip ni....
Sebabnya aku xtahu nk describe pengalaman aku kat sana...
Its just amazing...Perasan die, rasa die...semua berkumpul dalam hati....
Nk luahkan pun xtahu....Nk tulis apatah lagi....

So aku just wrote down a simple entry regarding on my Umrah trip....
Perjalanan ni bkn macam manax percutian yg aku pernah pegi selama ni...
Risau dalam hati tu xboleh nk kata....
Risau jadi aperx kat sana...Dugaan kat sana...
Sabar ker aku kt sana...Macamx aku pikirkan...
Harix doa supaya Allah swt memberikan aku jalan dan mempermudahkan urusan kami kt sana...
12 hari perjalanan Umrah ku....
Penuh dengan seribu rasa dan kesyukuran dalam hati aku ni....Alhamdulillah..
Aku amik pakej dengan Agensi Rayhar..
Sebabnya 2013 parents aku pernah pegi dengan agensi ni...
Overall mmg puas hatilah...Hotel mmg dekatlah....
Madinah boleh nampak pintu masuk area wanita...Kt Mekah dalam 150 m...Ok lah...

Kami bertolak dari kampung pada 24 Mac 15 kul 9.30 pagi...
Abg aku sampai dari Terengganu malam tu, untuk bawak kami ke KLIA..
Acik n suami die ikut dari Kampung guna kereta diorg....
Angah, Ida n anakx buah aku semua tunggu kt KLIA...


Sampaix kat KLIA lepak kejab tunggu pekerja Rayhar panggil ke kaunter Check in...
Dalam kul 11++ pagi mcm tu kami bawak bag ke kaunter n serahkan pada pekerja Rayhar...
Kul 1 baru berkumpul semula untuk Taklimat ringkas dan penyerahan pasport....
Flight kami kul 3, dah dapat pasport terus check in dan solat jamak...
Penerbangan kami alhamdulillah ok n ikut jadual....Arab Saudi lewat 5 jam dari Malaysia...
Flight ambil masa dalam 8 jam n dapat 2x makan nasi....


 

Kenyang perut tp still rasa sebu sebab berdebar nk sampai tanah suci kan..
Flight ni stop kat Riyadh dalam sejam, lepas tu take off semula untuk terus ke Jeddah...
Kami sampai Jeddah dalam jam 8++ mlm lbh kurang..
Lepas dapat bag, terus tolak troli n ikut pekerja Rayhar yg tunggu kat sana untuk carik Bus....
Dalam kul 10 gak lah tunggu nk bergerak ke Madinah....Group kami xramai dalam 37 org rasanye...
Perjalanan ke Madinah amik masa lebih kurang 6 jam....
Masa dalam bus, kami dapat Nasi n Air jugak...Tp dah xlarat nk makan dah....Kenyang+penat...
Berhenti kt satu RnR mana ntah untuk solat Magrib+Ishak....
Mmmmmmm RnR kat Arab Saudi mmg xterjagalah....Sedih tgk...Tp xkomplen pun...Redha jek....
Alhamdulillah kami sampai kat Madinah dalm kul 4+++pagi..Subuh kul 5 pagi...
Sempatlah berlari check in hotel, n siapx utk solat subuh di Masjid Nabawi....
Bag besar xyah risau...Diorg settlekan n hantar sampai pintu hotel...
Perasaan dengan azan Masjid Nabawi mmg xleh cerita......



Type ni pun ada rasa dalam hati....Rasa yg xboleh digambarkan dengan kata...
So kami kat Madinah 3 hari....Secara ringkasnya ni program selama kami kat sana:

25/3/2015 (Rabu):
     0400: Check In
     0500: Solat Subuh
     0600: Breakfast
     0900: Ziarah Dalam : Ziarah Maqam Nabi SAW, Abu Bakar RA, Omar RA, Raudah &Perkuburan Baq'i





Lepas lawatan, acara persendirian....Solat, makan, ikut masa yg ditetapkan lah...
Kalau nk g shopping pun terpulang...Tp 1st day tu kami banyak rehat...
Sepanjang kat sana kalau xder aperx program, lepas subuh terus breakfast....
Lepas tu naik bilik rehat jap sebalum ikut g lawatan manax yg ditetapkan...
Kalau x, leh rehat or shopping ker sementara tunggu zuhur...
Lepas zuhur, balik hotel untuk lunch, n rehat sementara tunggu asar....
Magrib n Isya' mmg kami stay jek kt masjid sbb xlama pun....Lepas tu balik terus dinner...
Kalau rajin leaps dinner, g lah jalanx kat bawah hotel...kedai area tu bukak 24 jam....
shopping mmg heaven kat sana... Tp kami xmembeli pun...Beli pun jubah 2 3 helai buat kenangan..          

26/3/2015 (Khamis):
   0900: Ziarah Luar: Masjid Quba, Jabal Uhud, Ladang Tamar Bir Uthman
             Kami lalu tp xsinggah  beberapa Masjid macam Masjid Qiblatain, Masjid 7..
  Lawatan selalunya abis kul 11, terus siapx nk solat zuhur....Aktiviti lain mcm biasa....
Solat, Makan, rehat n shopping......itu jek keje kat sana....Mmg seronok sgt....





27/3/2015 (Jumaat):
Ni hari terakhir di Madinah...Kene buat ziarah Wada' untuk ucap selamat tinggal pada Rasulullah swt.
Ni semua boleh pilih untuk buat bersendirian or ikut Mutawif...
Kami ikut Mutawiff..Mmg menitik air mata lah...
Walau xmasuk kawasan Raudah tu, just pandang kubah hijau tu pun dah rasa sebak....



Mmg rasa sedih dan xpuas sgt nk tinggalkan Masjid Nabawi ni.....InsyaAllah aku akan ke sana lgi...
Alhamdulilah juga dapat berpeluang kerjakan Solat Jumaat untuk pertama kali dalam hidup...
Org mmg ramai giler...Tp alhamdulillah xpernah solat diluar pintu masuk....
       1430:  Bertolak ke Mekah
               : Solat Asar n niat Ihram Umrah di Masjid Bir Ali...
                : Berhenti Makan malam n Solat Jamak Magrib n Isha' di RnR


28/3/2015 (Sabtu):  
       0000: Sampai di Makkah..Check In hotel...
       0030: Terus ke Masjiddil Haram untuk melaksanakan Umrah dibimbing oleh Mutawiff....
       0300: Selesai Umrah....



29/3/2015 (Ahad):  
       0700: Umrah bermiqat di Hudhaibiyah...
       0900: Terus ke Masjiddil Haram untuk melaksanakan Umrah



30/3/2015 (Isnin):  
       0700: Ziarah Luar Makkah (Umrah bermiqat di Jaa'ranah)...
Kali ni kami tak joint yg lainx bermiqat sbb ziarah agak jauh n lama...
Abah n mak aku rasa penat nk buat umrah kalau masuk Makkah dah lebih kul 10 pg...Panas sgt,,,
So kami just ikut ziarah jek...Xperlu niat ihram....
Lawatan kami berhenti di Jabal Thur, Arafah-Jabal Nur, Jabal Nuur(Hira) & Masjid Jaa'ranah.....
Mina n Muzdhalifah kami just lalu jek tak singgah.....
Balik dari ziarah, rehat jap n ready untuk zuhor.....


Malam tu  Rayhar belanja makan nasi Arab luar dari Hotel...Makan guna dulang..menarik....


31/3/2015 (Selasa):
       0700: Umrah bermiqat di Taneem...Ada lawatan ke Muzium sejarah Makkah
       0900: Terus ke Masjiddil Haram untuk melaksanakan Umrah

Dalam pakej 10 hari ni, Rayhar akan bawak 3x keluar dr Tanah Haram untuk bermiqat...
Kalau ikut semua, kira akan dapat 4x Umrah...Alhamdulillah....



1/4/2015 (Rabu): Acara Bebas....Sama di Madinah...
Kalau tiada program, kami boleh berjalanx, buat tawaf ikut masa sendiri....
Cume untuk makan perlu ikut time yg ditetapkan..
Di Madinah kami makan 3x(Breakfast, Lunch n Dinner)
Masa di Mekah lak dapat 4x makan sbb ada tea time..
Masjid n hotel xberapa jauh...Alhamdulillah berpeluang duduk di Masjidil Haram....



2/4/2015 (Khamis):  
       1630: Taklimat untuk Bertolak balik ke Malaysia...
       2100: Tahlil di Hotel...

3/4/2015 (Jumaat):  
       1000: Masuk ke Masjidil Haram untuk melaksanakan Tawaf Wada...
       1500: Bertolak ke Jeddah
       1700:Tiba di Airport..
       2345: Flight sepatutnye...

Tp entah apesal mungkin Allah swt nk duga kot sebelum meninggalkan Tanah suci ni,
flight kami delay. Flight delay xmenjadi hal...perkara biasa...
tp yg menyakitkan hati adalah tiada sebarang pengumuman dibuat...
Kami menunggu di tempat yg sempit dan sejuk...
Aku xpaham pengurusan diorg ni....Staf bertugas ada cuma bile ada pesawat yg nk berlepas jek...
itupun xblh nk jawab apex bila tanye pukul berapa jangkaan delay tu...
Aku kesian kt orgx tua jek...Kerusi xbanyak...Org makin penuh...
Luas kawasan menunggu tu macam dewan jek..Subang airport lg besar..Confuse aku...



Sejuk mmg xtahan sgtx...Mak aku sampai pakai telekung untuk tahan kesejukan aircond die...
Nasib diorg ada bg set makan...Itu pun lepas aku beli roti n kopi untuk parents aku....



dah lah mahal giler......Sabar jek...Setiap kali nampak staf ASA ni berkejar aku g tanye...
Tp lastx no answer...Sekali tu dengar diorg jerit kulompo..kulompo...
berkejar aku tarik parents aku nk beratur...
Sekali Columbia rupenye cissssss hahahaha...Itu mmg lawaklah...
Pelat diorg lain macam sikit....
Dekat kul 4 pg waktu sana brulah ada staf die panggil slowx kat area kami ddk tu...
Bagus x, xder pengumuman pun...Staf sorg bgtau kt group by group....
Aduhai,..Tp alhamdulillah aku sabar...X marah pun....huhuhuhu...
So, dapatlah kami masuk group pertama utk check in...
Dah masuk flight tu mmg rasa alhamdulillah sgtx...Lega dapat dok atas kerusi n ada selimut...



Patut kami sampai KLIA kul 1 tengah hari, tp sebab delay kami sampai kul 7 malam....
Amik bag, solat semua jul 9++ mlm kot bru gerak balik..
Akak aku jemput...Alhamdulillah.....
Itulah sikit sebanyak cerita aku kat sana....
Agensi Rayhar ni secara overall ni mmg ok lah...Xder isu langsung yg aku xpuas hati....
Kalau aku diizinkan lagi oleh Allah swt, mmg aku akan guna pakej diorg...InsyaAllah...

Oklah, itu jek lah setakat ni...Kalau aku rajin aku cerita sikitx pengalaman kat sana yer...
Tp xjanji sbb berdasarkan rate aku nyer kerajinan mmg xder hahaha....
Aku mintak maaf xblh nk share banyak sbb aku mmg xtahu nk tulis aper...
Korg kene pegi baru korg paham maksud "amazing" aku tu....
Nant aku up gambar k...Kalau aku rajin buat entry Umrah ni lagi k...
Sampai jumpe di lain entry, salam sayang dari ku.. #MuahCiked...Ok bye,....TC...

20 March 2015

Counting Days....

Assalamualaikum semua

Menghitung hari.....Lagi 4 hari......
Baju xpacking lagi....Duit xtukar lagi...
Trip cuti paling lama pernah amik sepanjang 10 tahun keje...
Trip paling xbuat research sbb nk merasai pengalaman sendiri tanpa baca org lain puny rasa...
Trip yg paling rasa berdebar....

Doax kan agar Allah swt permudahkan urusan ini...
Semoga selamat sampai dan diberikan kesihatan untuk melaksanakannya...

Ameen....

Salam sayang semua...Jumpe lagi nant.....Luvvvvvvvvvvv

03 March 2015

Bali Trip 2015 5th Day....Final Entry Last Day at Bali

Assalam semua

yeay....entry final day dah......giler....11 entry pasal Bali jek ok hahahah....
Rasain lah layan gambar pose guna Ip aku yer......
Gambar kamera godang mmg xderlah sbb malas nk amik kt yati...
Tp gambar ip pun lawa gak kan....hehehehe...

Kesimpulan kt sini, kolam renang di hotel xdpt merasai kami berada di dalam nya hahahha...
Siax carik hotel ada kolam tp xguna hehehe....
Nk buat mcm mana, syg nk keluar lambatx...tp keluar pagi pun ttp balik malam....
Xper xper..Bali boleh dtg banyak kali.....Next time g Bali carik hotel btlx tepi laut...
So lepak pandang laut jek n rehat...Xyah dah jalanx jauh lg hehehe.......
Mukadimah entry ni dimulakan dgn gambar nasi goreng kegemaran ku....
Sedap giler kt tekak.....hahahaha....Walau nampak kosong jek....Layan.....


Masa ni Mas Bro dah sampai dah...Dalam kul 8.30 kot...Tp matahari atas kepala dah...
Itu yg mata masingx kecik jek tu....Inilah hotel kami....Hujung Jalan....


Ni lak gambar depan lobi....Itulah reception itulah dewan makan.....
Ke depan terus kolam renang...Bilik kami belah kiri......


Kami mulakan hari ni dengan singgah di kedaix area pantai Kuta....
Mas bro bawak pusingx bandar Kuta jek sbb kami xround sgt area ni...
Pastu kt tepi pantai tu ada kedaix souvenir masuk lah layan cuci mata....
Aku beli 6 fridege magnet kt kedai Daun ni..Cantik sikit dari Krisna..
Harga 6x 15K= 90K.....


Lepas tu jalanx jek sederet kedai tu ke arah pantai kuta....
Jumper satu kedai jual jersey, aku beli sehelai jersey team aper ntah..lupe hehehe
Sebab design die pelik sikit...Harga sehelai dapat dalam 80K....Dalam 25 rggt sehelai....
Harga lebih kyurang uptown jek lah...xperlah beli kenangan g Bali hehehe...
Pastu aku nampak spek mata rayband 3=100K...So amik jek buat bg kat anakx buah lelaki ku....
Yg ni dah sampai ke hujung jalan n terus ke pantai kuta.....
Yg dekat bumbung kuning tu ada org tgh berkumpul mcm upacara sembahyang diorg....
Semua jenjalan tepi pantai...Aku jek malas nk berpanas....
Ko tgk mata aku kecik...muka aku cerah tu ko leh bayangkan lah betapa panas nye masa ni hehehe....


Next Mas Bro bawak kami g Legian Street...Legian ni mmg happeninglah....
Kedai bersepah...org putih sexy mexy pun ramai....
Kalau korg suka suasana yg bising, amiklah hotel area ni...
Tp Mas bro ckp kt sini selalu jem...Kalau nk amik pelancong tu selalu lambat sbb kete banyak....
Kami stop kt parking kete yg dikenakan 10K.....Kami nk tgk tugu peringatan bom....


Aku lupe dah Mas bro ni cite aper...Tp ringkasnya, masa 2002 kot kawasan ni kene bom....
Pengebom letak bom dlm hotel, dalam kete n satu kt kedai kot....
So meletop satu kawasan ni....Sebagai peringatan diorg bina tugu ni n letak namax mangsa....
Yg plg ramai warga Australia and Indonesia...Sedih aku baca nama sorgx...
terbayang macam mana family diorg menuntut badan yg berkecai.....
Banyak gak Mas Bro citer pasal tempat ni...Tp sbb panas sgt, input tu aku xmasuk sgt dlm kepala....


Semua pakai spek...Spek aku entah mana dah.......


Yg ni lah jalan legian...belakang berderet tu ada banyak kedai, hotel n tempat makan....
So kalau korg suka lepak tempatx bising, cariklah hotel area ni.....Mmg happening.....


Dah habis berpanas kt area ni, masa ni jam baru kul 11 lebih.....
Awal lagi nk g lunchkan....So ajak Mas Bro g Krisna semula.....
Last cuci wallet hahahaha.....
Kat Krisna aku abiskan Rp209K.....Aku beli 2 senduk kayu(2x23K), 4 Puzzle set kayu (135K), 1 senduk kayu kecik sikit (11K), 1 set minyak aromatherapy, (16,500) n Lulur set (23,500)....
Mulax plan xnk beli aperx utk akakx aku...Tp entah xsampai hati...
Itu yg beli gak sikit barangx untuk diorg pakai dari Bali.....
Mana nk carik adik sebaik aku kan hahahhaha......
Lepak cuci mata kt krisna dalam 30-45 minit, lepas tu yati nk g carik rokok kiriman abg die....
So Ma bro bawak kami g tempat proses rokok tu terus....
Dapatlah murah dr harga jual kt kedai....


Sebab tgk macam lawa jek packaging die, aku n mem lin pun nk jugak hahahaha...
Saja nk bg budakx pej...Aku suruh Mas Bro beli kt kedai 7e jek...Beza dalam 5K gak kot....
Lepas abis beli rokok, dalam kul 11+++ kami straight g Lunch....
Kali ni Mas Bro bawak kami g restaurant Ayam Tulang Lunak Malioboro....
Kedai ni bersihlah....sekali tgk mcm kedai ayam mas.....Kali ni Mas Bro xjoint pun mkn...
Kami order 2 ayam, 2 tauhu sambal, 6 Air n Nasi....
Semua sekali kene dalam Rp600K kot....Sorg bg 100 sorg lah....
Kesimpulan die bajet makan kt Bali ni sekali makan kene dlm 30 rggt sorg lah...
Nak murah kene g makan nasi padang lah....murah sikit...


Ni ayam pertama...Lupe dah tajuk die...Ayam ni lembut...tulang pun blh makan...
die masak pakai pressure cooker kot.....


Ada satu lagi ayam, lupe nk tangkap gambar hahaha...Aku mcm biasa jus alpukat...
Sedap....Yati as usual aqua...die dah seriau minum air macamx masa kt Medan....
Aku ok jek....Bile lagi nk minum alpukat indon kan...Fresh woooooo....


Lepas makan baru nk masuk kul 1....so suruh Mas Bro bawak kami g area pantai lagi....
Sekali die bawak kami masuk Discovery Mall dekat bandar Kuta...
Semua bising, kami mau pantai mas....kami xmau tgk barang.....pok pek masingx...
Dah masuk parking, die bawak pusing dalam parking n berenti macam ada satu pintu gerbang....
terus nampak laut hahahaha......rupenye Mall ni tepi pantai...
Nk senang kene masuk parking yg perlu bayar 10k....
Hahahaha senyum jek mamat ni....terus kami turun  lajux.....


Ok spek dah jumper......Lawa kan pantai ni....Suka betul aku tgk........


Masa ni mmg panas yg berangin.....Matahari mmg atas kepala....
Mata mmg susah gile nk bkk....Spek lah jadi pengantara......


Cantikkan pantai die....


Tepi pantai ni ada hotel gak...Entah berapalah harga semalam hotel ni...
Depan Mall, Belakang pantai...Pokok kelapa pun cantik jek...Angin kuat gak nk.....
Tu yg xberpeluh sgt walau panas.....


Gambar without model mmg lg lawalah hahahahah....ni semua gambar Ip tau.....

Panorama....Jadilah sikit kan.....

Selfie dgn model tambahan...Daniel ni pernah berlakon banyak iklan dulu...
Sekarang jek kurang sikit sbb sekolah byk aktiviti....

Bagi can lah letak sekeping lagi hahahhaa.....

Diorg rajin turun g pantai...Aku macam biasa sayang kasut Dr Cadin tukan....hahahaha

Haaaa ni lah mall die...Kami keluar dr pintu yg tepi tangga belah kiri tu....

Dah dekat kul 2 mcm tu terus masuk parking balik carik kete....
N terus bergerak ke Airport....Flight kami kul 4.30 ptg....


Airport die lawa....Senibina diorg mmg power....Xsempat nk amik depan airport pun.....


Lepas turun bag, terus bayar 1.5 juta kan Mas Bro....
Ada lebihx duit kecik tu mmg terus bagi die lah...
Nak bawak balik Malaysia pun bkn banyak sgt dpt balik kan....
Kat sini mulax ada org dtg nk tlg tolak bag, tanyex kene bayar rupenye....
Mahal pulak tu, so kesimpulan ada yg nk bantu, tanye dulu berapa....
Semua ada harga kt Indon yer semua.....
Haaaaa dah check in semua...Bayar tax Rp200K yg aku xpaham kenapa kena bayar,
terus masuk dalam ni...pusingx cuci mata...Siap nampak Ning Baizura lagi...
Tp segan nk tegur sbb die tgh shopping kan.....Malas nk kacau...
Dalam ni sempat beli souvenir yg mahal giler hahahaha....
Apesal entah aku membeli pun aku xtau......
Xsilap aku beli 2 set (satu set 4 batang) pensil yg ada kucing atas die n satu fridge magnet...
Kena dalam 179k kot.....Lebih kurang 60-70 rggt...pensil jek kot...
Barangx dalam airport ni semua harga dollor...So bile tukar ke duit rupiah mmg tinggilah....
Kesimpulan jangan beli brg kt airport mcm aku hahahhaha....
Dah beli tu kami semua dah xlarat nk jalan dah...
Terus jek carik pintu take off...Sekali mak datok punye jauh pintu tu.....
Menapak sampai ke hujung jalan tau...Nasip carpet sedap sikit melangkah huhuhuhu.....
Nasiblah jalan 5 hari punye penangan.....


Dah mask flight lapar giler kot....Punca sbb jalan jauh tadi hahahaha......
So order menu pelik sikit dalam flight ni....1st time jumper menu ni........
Air bubble tea dgn dim sum.....


Alhamdulillah flight smooth jek.....Dalam kul 7++ malam kot sampai...
Terus carik surau nk jamak terus.... Eija naik Mas...Bag mem emmy tumpang eija....
Kedekut amik 20kg jek, so kenelah tmpg kat eija sikit...
Lepas solat, amik train nk g klia jumper eija....Flight eija awal sejam dari kami....
Lepas jmper eija kt KLIA, carik teksi nk balik Mess....
So cas sorg 35 rggtlah...Lebih kurang naik train ke KLCentral...
Tp ni terus sampai rumah...inilah kelebihan kalau g trip ramaix...leh sharex.....


Sampai mess dah kul 10++ kot....Ni lah hasil tangkapan aku selama 5 hri di Bali hehehe...
Ko tgk lotion tu sampai 6 aku beli....Suka sgt hahahahaha....


Alhamdulillah berjaya jugak aku abiskan trip Bali ni....travelogue aku ni just utk kenangan aku jek..
ade org tanye, ko bukak blog ni xder org follow pun...
Entahlah xkisah pun...Blog ni untuk aku...
Sokx dah tua, kalau umur panjang blh lah aku baca kenanganx yg pernah aku lalui....
Aku suka Bali....InsyaAllah kalau rezeki lebih blh datang lagi...
Lombok pun kene dtg sbb lawa sgtx pantai die....InsyaAllah ada rezeki sampai nant.....
Harapx ape aku tulis ni blh bantu korg sikitx carik info nk g Bali...
Blog aku xbanyak fakta sbb aku xsuka sgt sejarah....hehehe...maaflah yer...
Sampai berjumpe di lain entry, doakan aku dipermudahkan perjalanan ke destinasi seterusnya ya...
Sejujurnya aku takut sgt.....Tp insyallah aku doa banyakx agar Allah swt permudahkan semuanya.....
Till then, take care n #muahciked.....Byex semua.....